Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

Πρακτικά 7ης Οικογιορτής 22-24/9/17Πρακτικά από την γενική συνέλευση της Οικογιορτής στο πάρκο Ν.Ελβετίας 23και 24/9/2017

·       Καλωσόρισμα τον εκθετών από τον συντονιστή της οργανωτικής επιτροπής Γιάννη της Περισυλλογής
·       Παρουσίαση νέων προς ένταξη μελών
·       Συζήτηση σχετικά με το μέλλον της Γιορτής Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας.  Στην εισήγησή της η Σοφία Χλιάπα αναφέρθηκε  στην δυσκολία υλοποίησης των οικογιορτών στο θέμα της αδειοδότησης φέρνοντας ως παράδειγμα την μη διοργάνωση δύο γιορτών (Ψακούδια και Πανελλαδική). Η πρότασή της ήταν η δημιουργία τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, αναφέροντας ότι με τον Σύλλογο θα μπορούμε να κάνουμε δύο Γιορτές το χρόνο αφορολόγητες. Με την πρόταση της Σοφίας συμφώνησαν η Νατάσσα (egogea farm) Γιώργος (Βοτανόκηπος) και Κερασία επιχειρηματολογώντας για μόνο θετικά πλεονεκτήματα της πρότασης. Άλλη πρόταση ήρθε από την Λίλιαν για δημιουργία ένωσης παραγωγών που μπορεί να υποστηριχτεί (με τεχνογνωσία κλπ) από την ένωση βιοκαλλιεργητών Β.Ελλάδος.  Ο Τσαντσάρης Κώστα πρότεινε να δούμε τι θέλουμε να στηρίξουμε, να δουλέψουν πρώτα οι υποομάδες, να βγουν τα κριτήρια συμμετοχής και μετά να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε.  Ο Γιάννης Θεοδωρίδης συμφώνησε με τον σύλλογο και πρότεινε επιπλέον να έχει Πανελλήνια εμβέλεια.  Ο Γιώργος Καΐρης πρότεινε να μείνει έτσι όπως έχει, αφού η Οικογιορτή έχει έλλειψη συμμετοχής στην οργάνωση της καθώς και άλλα σημαντικά προβλήματα και η δημιουργία συλλόγου δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς συμμετοχή. Άρα το μόνο σίγουρο θα ήταν ότι θα φέρει περισσότερα προβλήματα. Όλες οι παραπάνω προτάσεις θα συζητηθούν και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στην πανελλαδική της Κατερίνης.
·       Κατατέθηκε πρόταση από Παπατριανταφύλλου και Καϊμάκη Μιχάλη για εβδομαδιαία σεμινάρια και συνεχόμενες δράσεις στο πάρκο της Ν.Ελβετίας.
·       Την Κυριακή έγινε απολογισμός της γιορτής από τον Γιάννη (Περισυλλογή) 
·       Η Βροχίδου αναφέρθηκε σε κριτήρια που κατέληξε μια ομάδα που συζήτησε εσωτερικά το Σάββατο για τα καλλυντικά. Η ομάδα αυτή όμως δεν εκπροσωπούσε όλους τους μεταποιητές καλλυντικών της γιορτής, όπως και η ίδια ανέφερε και επομένως δεν μπορούσε να γίνει συζήτηση επί των προτάσεών της. Ο Γιώργος (Βοτανόκηπος) ανέφερε ότι αυτή η γιορτή έχει συγκεκριμένα κριτήρια για όλες τις κατηγορίες των συμμετεχόντων εδώ και 4 χρόνια (πχ ιδιοπαραγωγή τουλάχιστον 50% σε όλα τα προϊόντα των μεταποιητών κλπ). Αποφασίστηκε ότι οποιαδήποτε συζήτηση γίνει για κριτήρια θα γίνει σε επόμενες γιορτές με προτάσεις που θα έλθουν με συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων και στη βάση των κριτηρίων αυτής της γιορτής.
·        Τελευταίο θέμα η ανάθεση της επόμενης γιορτής τον Ιούνιο του 18 στο πάρκο της ΕΡΤ3. Μετά την αρχική αμηχανία ορίστηκαν οι παρακάτω:  Κάλφα Ντίνα, Ακριτίδου Άρτεμης, Γίδαρη Μαρία, Καϊμάκης Μιχάλης, , Γιάννης Περισυλλογή, Σταύρος Λαγκαδίκια, Αλεξάνδρα Χασεκίδου, Πατσασαρλής Χρίστος, Χλιάπα Σοφία, Καΐρης Γιώργος με Γενικό συντονιστή τον Γιάννη Θεοδωρίδη από Σέρρες.
·       Η συνέλευση της οικογιορτής έκλεισε με ένα θερμό ευχαριστήριο για τους ανθρώπους που ήρθαν στη γιορτή, καθώς και για την οργανωτική ομάδα για την πετυχημένη γιορτή που διοργάνωσε και με μία καλή αντάμωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου