Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

5η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας Θεσσαλονίκης 10 με 13 Σεπτεμβρίου 2015, πάρκο Ν. Ελβετίας ΘεσσαλονίκηΠρώτη ανακοίνωση

Ο θεσμός των πανελλαδικών γιορτών Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη πριν από 22 χρόνια και ταξιδεύει κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της χώρας. Με τις ρίζες της σε αυτό τον θεσμό, ξεκίνησε από το 2011 στη Θεσσαλονίκη, η τοπική γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας. Έχουν διοργανωθεί ως τώρα 4 Οικογιορτές στο πάρκο της Νέας Ελβετίας κάθε Σεπτέμβριο. Για φέτος στο ίδιο πάρκο θα πραγματοποιηθεί η 5η Οικογιορτή από 10 ως και 13 Σεπτεμβρίου 2015. Παραγωγοί, μεταποιητές και χειροτέχνες κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, συναντιόνται, ανταλλάσσουν απόψεις και εκθέτουν καθαρά προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι και οικολογική συνείδηση.

Συμμετοχές:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη της τοπικής γιορτής ή της πανελλαδικής που εξακολουθούν να τηρούν το πλαίσιο και τα κριτήρια της τοπικής Οικογιορτής Θεσ/νικης σε όλα τους τα προϊόντα και δεν υπάρχει κάποια ένσταση εναντίον τους. Θυμίζουμε ότι στην κατηγορία της μεταποίησης τροφής και των καλλυντικών- θεραπευτικών σκευασμάτων όλοι/ες οι μεταποιητές/τριες οφείλουν να παράγουν οι ίδιοι/ιες το 50% των πρώτων υλών τους. Όλοι/ες οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να δηλώσουν οπωσδήποτε συμμετοχή ηλεκτρονικά στο oikogiortithessalonikis@gmail.com ή τηλεφωνικά (εφόσον αδυνατούν ηλεκτρονικά) στο 6980121315 – Θόδωρος. Θα αναφέρουν ονοματεπώνυμο, αριθμό ατόμων στον πάγκο, προϊόντα που θα εκθέσουν (μόνο εγκεκριμένα από προηγούμενες Οικογιορτές), στοιχεία επικοινωνίας (και ηλεκτρονικά αν υπάρχουν) και την δυνατότητα πραγματοποίησης κάποιου εργαστηρίου. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα υπάρχει δυνατότητα στησίματος σκηνής στο χώρο του πάρκου. Κάθε εκθέτης/τρια θα πρέπει να φροντίσει ατομικά να έχει ομπρέλα και καρέκλες για τον πάγκο του. Όποιος αδυνατεί να φέρει πάγκο θα υπάρχει δυνατότητα φτηνής ενοικίασης (περίπου 5 ευρώ συνολικά), αρκεί να το δηλώσει με την δήλωση συμμετοχής του. Επιπλέον για φέτος: Επειδή υπάρχει έλλειψη καλωδίων για παροχή φωτισμού θα δοκιμαστεί ένα νέο σύστημα ηλεκτροδότησης. Ο καθένας θα παίρνει ρεύμα από τον προηγούμενο και θα δίνει στον επόμενο. Επομένως ο κάθε εκθέτης/τρια θα πρέπει να φέρει οπωσδήποτε και απαραιτήτως:

1.      Μπαλαντέζα κατά προτίμηση ή πολύμπριζο 2-3 μέτρων

2.      Καλώδιο 2-3 μέτρων που από την μία άκρη του θα παίρνει ρεύμα (αρσενικό φις) και στην άλλη θα έχει ντουί για να βιδωθεί λάμπα

3.      Λάμπα οικονομίας ή τύπου LED (σε καμία περίπτωση λάμπα με πολλά Watt).

Με απόφαση της οργανωτικής συνέλευσης:

·         Όλοι/ες οι εκθέτες θα πρέπει να έρθουν στο πάρκο και να στήσουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 10/9/15 και ώρα 17:00, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά το σύστημα ηλεκτροδότησης. Όποιος/ια αδυνατεί θα πρέπει να το δηλώσει οπωσδήποτε.

·         Δεν θα υπάρχει συλλογική κουζίνα και ο κάθε εκθέτης/τρια θα πρέπει να φροντίσει για το φαγητό του/της

·         Θα λειτουργήσει αυτοοργανωμένο κυλικείο με προϊόντα των παραγωγών της γιορτής.

·         Επειδή η Οικογιορτή είναι αυτοοργανωμένη θα υπάρξουν ομάδες εργασίας και θα περιλαμβάνουν όλους τους συμμετέχοντες. Οι κατηγορίες είναι 5: καθαριότητα, κυλικείο, τουαλέτες, φύλαξη, ξεστήσιμο το πρωινό της Δευτέρας. Κάθε πάγκος θα έχει τουλάχιστον δύο υπηρεσίες ή και περισσότερες αν έχει περισσότερα άτομα. Οι υπηρεσίες θα δηλωθούν κατά την άφιξη των εκθετών στον χώρο της γραμματείας.  

·         Η φετινή Οικογιορτή θα είναι αφιερωμένη στην διαχρονική της πορεία και τους στόχους της. Κεντρικό θέμα που θα συζητηθεί σε 2 συνελεύσεις: Το μέλλον της Οικογιορτής. Θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες, συγκροτημένες και ρεαλιστικές προτάσεις για το που και πως πάει η Οικογιορτή. Όποιος/ια από τα μέλη ενδιαφέρεται να παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση να το δηλώσει έγκαιρα (ως 6/9/2015 στο μέιλ ή το τηλ της Οικογιορτής), ώστε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα.  

Νέες Αιτήσεις:

 Όπως τα 2 τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος θα υπάρχει η δυνατότητα να συμμετάσχουν στην Οικογιορτή και νέοι παραγωγοί και χειροτέχνες. Θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση και να περιμένουν την έγκρισή της από την συνέλευση που θα προηγηθεί της γιορτής. Η αίτηση κατεβαίνει από εδώ και η προθεσμία είναι μέχρι και την Τετάρτη 26/8/2015. Οι εγκριθέντες θα ειδοποιηθούν έγκαιρα και θα ελεγχτούν από επιτροπή κατά την είσοδό τους για την ακρίβεια των δηλωθέντων. Και για τους νέους εγκεκριμένους ισχύουν όλα τα προαναφερόμενα για τα συμμετέχοντα μέλη.Θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις - διευκρινίσεις, καθώς και το πλήρες πρόγραμμα με την αφίσα της Οικογιορτής. Παρακαλούνται όλοι/ες οι ενδιαφερόμενοι/ες να επισκέπτονται συχνά την σελίδα της Οικογιορτής Θες/νικης ώστε να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές και να ελαφρύνουν έτσι τον φόρτο εργασίας της οργανωτικής συνέλευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου