Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Μετάθεση της Οικογιορτής της Ν.Ελβετίας Θεσ/νικης



Κατά μια εβδομάδα μεταφέρεται η Οικογιορτή που θα γινόταν από 12 ως 15/9/2013 στο πάρκο Ν. Ελβετίας, στη Θεσσαλονίκη. Λόγω απρόβλεπτου κωλύματος στην παραχώρηση του πάρκου για το συγκεκριμένο τριήμερο, η Οικογιορτή θα πραγματοποιηθεί  τελικά στον ίδιο χώρο από 19 ως 22/9/13. Τις ίδιες μέρες η Οικογιορτή συμμετέχει και στο Greenwave Festival της Οικολογικής κίνησης Θεσ/νικης, που γίνεται στο κέντρο της πόλης. Όσων εγκρίθηκε η συμμετοχή και στις 2 γιορτές μπορούν εφόσον έχουν την δυνατότητα να στήσουν πάγκο  και στις δύο. Η οργανωτική ομάδα θα επικοινωνήσει με όλους/ες για να οριστικοποιήσει τις τελικές προθέσεις τους. Για οποιαδήποτε επιπλέον απορία-πληροφορία επικοινωνήστε με το μέιλ τη γιορτής oikogiortithessalonikis@gmail.com, ή με το τηλ  : 6946982547. Οι συμμετέχοντες(ανεξάρτητα από την γιορτή που συμμετέχουν) πρέπει να έχουν τον δικό τους πάγκο και ομπρέλα. Όσοι/ες χρειάζονται διανυκτέρευση θα πρέπει να φέρουν σκηνή και θα κατασκηνώσουν  στο πάρκο της Ν. Ελβετίας. Στη Ν. Ελβετία θα λειτουργεί κουζίνα με προϊόντα από παραγωγούς της γιορτής καθόλη την διάρκεια της γιορτής.

Σχετικά με την διάσπαση που έχει επέλθει στη Θεσσαλονίκη, η τοπική γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, είχε αποφασίσει σε συνέλευσή της να μην δώσει συνέχεια στο θέμα και να επικεντρωθεί στην οργάνωση - εξέλιξη των γιορτών και όχι στον  αρνητισμό και την καλλιέργεια εχθρικού κλίματος. Η ομάδα που αποχώρησε ξεκίνησε την οργάνωση άλλης γιορτής στο στρατόπεδο Καρατάσου. Ευχόμαστε λοιπόν να δημιουργηθεί μια παράλληλη Οικογιορτή, στηριγμένη στις ίδιες αξίες και στους ίδιους διαχρονικούς στόχους της πανελλαδικής Οικογιορτής, που όλοι δεχόμαστε. Επειδή όμως σε πολύ κόσμο της Οικογιορτής τίθεται από κάποιους το δίλλημα της επιλογής Οικογιορτών στη Θεσσαλονίκη, διευκρινίζουμε ότι:   

  • Στην Οικογιορτή της Ν. Ελβετίας που διοργανώνουμε και στην γιορτή του Greenwave που συμμετέχουμε, μπορούν να έρθουν όποιοι ικανοποιούν τα κριτήρια της αρχικής πρόσκλησης. Εννοείτε ότι η συμμετοχή τους αυτή δεν αποτελεί εμπόδιο και μπορούν να συμμετέχουν και σε όποια άλλη Οικογιορτή θέλουν(π.χ. καρατάσου). 
  • Επίσης δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν έχουμε καμία σχέση με πολιτικά κόμματα και άλλα εξαρτημένα συμφέροντα. Σε συμφωνία πάντα με το πλαίσιο της Οικογιορτής, συνεργαζόμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση, με μη κυβερνητικές ομάδες και άλλες ανεξάρτητες συλλογικότητες. Δεν συνεργαζόμαστε  με ανθρώπους που διαφωνούν με το πλαίσιο της Πανελλαδικής Οικογιορτής, ούτε με οποιαδήποτε μορφή εξουσίας θέλει να εκμεταλλευτεί την Οικογιορτή. Επιλέγουμε τον καλύτερο και «καθαρότερο» δρόμο για τις γιορτές μας, χωρίς επιδοτήσεις και άλλες εξαρτημένες σχέσεις.
  • Λειτουργούμε βασισμένοι στην αυτοοργάνωση και στις συνελεύσεις, όπως όλες οι Οικογιορτές. Στηριζόμαστε στην ειλικρινή σχέση,  στην συνεργασία και την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών. Δεν επιδιώκουμε την διάσπαση των Οικογιορτών, ούτε θέλουμε την διαμάχη μεταξύ των μελών. Δεν αναγνωρίζουμε αντίπαλα στρατόπεδα, αλλά υποστηρίζουμε την δύναμη της ενιαίας Οικογιορτής.

Την Κυριακή 22/9/13 το μεσημέρι θα γίνει συνέλευση στο πάρκο της Ν. Ελβετίας και καλούνται όλοι/ες να παρευρεθούν, συμμετέχοντες και αποχωρήσαντες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Σε λίγες μέρες θα βγει, η αφίσα και το πρόγραμμα της Οικογιορτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου